Spring naar hoofd-inhoud

Pegasus Air: wonder van ruimte met optimaal gebruik van het beschikbare oppervlak

  • Gezinsvriendelijke camper- en bustent met maximaal vier slaapplekken
  • Gemakkelijk op te bouwen dankzij het praktische Air-In-systeem
  • Voor bussen met een regengoothoogte van 180 tot 220 centimeter

Baunatal. Gezinsvriendelijke ruimtelijke verhoudingen in de camper- en bustent, plus opbouw binnen enkele minuten zonder hulp van derden, plus optimaal gebruik van de beschikbare ruimte – dwt-Zelte maakt het allemaal mogelijk. De nieuwe Pegasus Air biedt deze en tal van andere praktische eigenschappen en overtuigt bovendien met de voor dwt zo kenmerkende topkwaliteit.

 

De royale ruimtelijke verhoudingen komen voort uit het idee om Pegasus Air parallel naast het voertuig te plaatsen. Met een breedte van 500 en een diepte van 300 centimeter zorgt de tent voor een enorme uitbreiding van het woonoppervlak – hier voelen ook gezinnen zich thuis. De tent is snel op te bouwen dankzij het Air-In-systeem met drie kamers, die via de meegeleverde pomp worden gevuld. Zes standaard Air-In-afstandskussens spannen het dak en zorgen voor de hoogste stabiliteit.

 

Slaapcomfort voor maximaal vier personen

 

Naast de royale afmetingen overtuigt de Pegasus Air door zijn vele overige nuttige uitrustingsdetails. Twee ingangen – een in de voorwand en een in de rechter zijwand – bieden meer flexibiliteit; grote ventilatieramen en aanvullende gevelontluchtingen in de zijwanden zorgen voor een goede luchtverversing in de tent.

 

Dankzij het grote grondoppervlak van de Pegasus Air kunnen vier personen probleemloos een comfortabele slaapgelegenheid vinden – hiervoor heeft dwt praktische slaaptenten als toebehoren in het assortiment. Met enkele handgrepen kunnen deze aan de tent worden bevestigd – of weer verwijderd, als de Pegasus overdag elders gebruikt wordt. Net zo goed doordacht: de rechter zijwand kan met behulp van de meegeleverde extra stangen in een luifel worden veranderd. De ruimte die hierdoor ontstaat, biedt voldoende schaduw.

 

Nog een praktisch detail is het standaard grondzeil. Dit voorkomt niet alleen dat insecten, vocht en water van buiten in de tent binnendringen. Het zeil houdt ook opkruipend vocht uit de grond tegen dat bij temperatuurschommelingen – vooral ’s nachts of bij wisselende weersomstandigheden – als condens neerslaat op tentwanden en dak. Het tentdoek bestaat uit Texolan 30, een polyesterdoek met PU-coating dat bijzonder licht en toch zeer stevig is – een ideale combinatie voor reistenten die vaak opgebouwd en afgebroken moeten worden.

 

Verschillende bevestigingsmogelijkheden verbinden bus en voortent met elkaar

 

Net als de meeste camper- en bustenten van dwt is de Pegasus Air vrijstaand. Bij uitstapjes of boodschappen doen met het voertuig bewaakt de tent de staplaats. Tegelijk dient de tent als opbergplaats voor campingmeubels, barbecue en overige spullen. De tent wordt aan het voertuig vastgemaakt door middel van verschillende bevestigingsmogelijkheden – afhankelijk van het voertuigtype hebben kampeerders naast de standaardbevestiging met een sluisstok en klembeugel de keuze uit nog vier andere bevestigingsmogelijkheden. Klepzuigers bevestigen de sluisstok aan het dak van het voertuig, de magneetadapter kan betrouwbaar worden vastgemaakt aan daken van plaatstaal, de railadapterset is geschikt voor bussen zonder regengoot en de relingbevestiging maakt het voertuig vast aan de dakreling door middel van klittenbandsluitingen.

 

Bij de levering van de Pegasus Air zijn tentdoek, grondzeil, gordijnen, spanmateriaal, pomp met dubbele werking, draagtas en ook twee opzetstokken inbegrepen. De tent is geschikt voor bussen met een regengoothoogte van 180 tot 220 centimeter en kost 1095,-- euro.

 

Zeer informatief zijn meerdere korte video’s voor de Pegasus Air, waarin dwt ingaat op speciale details en kenmerken van de tent. De video’s zijn te vinden op de productpagina van de Pegasus Air: dwt-zelte.de/alle-mobilzelte/pegasus-air.html.

 

Aanvullend bevat ook de adviespagina voor Air-In-tenten nog veel meer nuttige tips en informatie die van uw volgende kampeervakantie een compleet succes maken: https://dwt-zelte.de/ratgeber/air-in-zelte.html.

De Pegasus Air van dwt-Zelte staat dwars ten opzichte van het voertuig en maakt optimaal gebruik van de aanwezige ruimte.