U heeft waarschijnlijk uw eigen idee van de perfecte vakantie in gedachten. Om tot de laatste seconde te kunnen genieten van de mooiste tijd van het jaar heb je de juiste tent nodig. Natuurlijk zijn de omstandigheden die uw tent te verduren krijgt net zo divers als uw wensen. Hete zon, zout zeewater, boomhars of de rotsachtige grond. Al meer dan 30 jaar wijden wij ons met hart en ziel aan het thema tenten. En dus weten we precies hoe we de rotsbodem zo comfortabel mogelijk voor je kunnen maken, namelijk met de juiste tentvloer. U zult zich zeker in een van de beschreven vakantietypes bevinden - en wij zullen uw droomtent vinden.
Campings met vele bomen zijn vandaag de dag populair en druk bezocht. In de wilde bomendjungle is een avontuurlijke vakantie mogelijk daar de natuur toch quasi voor de ingangsdeur begint. Bovendien geven de bomen een welkome schaduw. Het enige nadeel daarbij zijn afzettingen zoals hars, stuifmeel, blader en en takken die vaak dikke lagen op het dak vormen. Hier moet vooral aandacht geschonken worden aan materiaal, dat tegelijkertijd stevig en gemakkelijk te verzorgen is, alsook de verwerking van de voortent. In dit geval moet het dak uit één stuk geproduceerd zijn en geen extra naden hebben, waarin vuil zich kan ophopen. Hoe groter de dakrand is, hoe beter de buitenwanden beschermd worden tegen vervuiling. Dit betekent echter dat meer stokken voor de opbouw nodig zijn. Een aan beide zijden met PVC bekleed basisweefsel voor dak en zijwanden biedt dankzij zijn gladde oppervlakte geen aangrijpingspunt voor het kleverige en vaak hardnekkige hars. Een speciale laklaag helpt om de bekleding te beschermen en ze bestendig te maken tegen weersinvloeden. Bovendien moet het tentdak absoluut waterdicht zijn. Bij sterke regen gaat een hooggetrokken slik- en spatrand de grove vervuiling tegen van het tentdoek, waarvan het aan beide zijden met kunststof beklede polyesterweefsel compleet afwasbaar en weersbestendig is. Tegelijkertijd wordt vermeden dat van buiten regenwater in de tent kan binnendringen.
Vakantie aan zee is de hit bij uitstek want deze vakantie biedt alles wat typisch is voor een zomervakantie: zon, strand en natuurlijk zee. Vele campings zijn op deze wensen gericht en bevinden zich ook in de onmiddellijke buurt van de zee. Wie de voorkeur aan deze standplaats geeft, moet bij de keuze van de voortent op het volgende letten: Het juiste bovenmateriaal moet waterdicht en vuilafwijzend zijn om te garanderen dat de tent binnenin droog blijft en zout- alsook zandafzettingen op het buitendoek verhinderd worden. De dakrand moet zo klein mogelijk zijn omdat de voortent daardoor minder gevoelig is voor wind en stormachtige rukwinden. Er moet echter een dakgootrail voorhanden zijn om een bescherming achteraf aan te brengen. Een externe spat- en slikrand leidt het water ook bij sterke neerslag van de tent weg en een duppele verrottinsbestendige strook zorgt ervoor dat de tent binnenin droog blijft als een tenttapijt gebruikt wordt. Alle ritssluitingen moeten afgedekt worden om zo beschermd te zijn tegen vuil en direct zonlicht. Onontbeerlijk zijn ramen die van een UV-absorberende folie voorzien zijn daar precies aan zee de weerkaatsing van de zonnestralen bijzonder hoog is. Bij geopende ramen is een gemonteerd vliegengaas, dat muggen weghoudt, voordelig.
De bergen in! Maar daar heersen andere omstandigheden dan in vlakke gebieden. Dienovereenkomstig gelden ook andere criteria voor de keuze van de voortent. Wind en neerslag zijn daar meestal intensiever en vooral verrassender. Het is daarom belangrijk om goed gewapend te zijn. Er mogen geen onnodige aangrijpingspunten voor wind en stormachtige rukwinden voorhanden zijn. Claus Winneknecht raadt dienaangaand een dakvorm aan met een zo klein mogelijke dakrand. Een verder voordeel hiervan is dat het gewicht van het tentdoek en de stokken geringer is en de voortent ook sneller gedemonteerd kan worden – in geval van een noodweerwaarschuwing.
Daar waar de zon (bijna) steeds schijnt en hoge temperaturen heersen, is het materiaal van de voortent aan bijzonder sterke omstandigheden blootgesteld. Het moet stevig, licht- en weersbestendig zijn en ook bestand zijn tegen sterke neerslag. Het weefsel moet bovendien luchtdoorlatend zijn om een aangenaam binnenruimteklimaat te creëren alsook de vorming van condenswater te verminderen. Tenminste twee grote ventilatieramen zijn noodzakelijk om de dwarsventilatie in de voortent te garanderen. Voor een universeel gebruik moet de voortent uit tenminste vier delen bestaan. Daardoor is ze veranderbaar en kan ze aan de respectieve plaatselijke omstandigheden aangepast worden. Door afrolbare voorwanddelen kan bovendien zonder problemen een veranda gecreëerd worden die als ontspannende zitplaats in de schaduw dient. Voor nog meer schaduw kan voor de veranda nog een extra luifel geïnstalleerd worden.
Zur kalten Jahreszeit
Wintertenten verschillen qua gebruik in veel opzichten van andere tenten. Sneeuw, smeltwater en wind betekenen aanzienlijk sterkere belastingen voor materialen en frame en beïnvloeden dus ook de grootte en de vorm van de voortent. Alle wintertenten van dwt zijn deeltenten, ze beslaan dus niet de gehele lengte van het voertuig. Dat vermindert het dakoppervlak en de mogelijke sneeuwlast. De daken lopen bovendien steil naar voren af (lessenaardak), waardoor de sneeuw makkelijk naar beneden kan glijden.
Hier vind je tips voor winterkamperen.
De juiste vragen voor de juiste tent:
- Waar reis je heen? Is de grond ruw, sta je onder bomen? Op de camping of in de buitenlucht? Het speelt allemaal een rol bij het gebruik van een tentvloer, extra stokken en/of andere accessoires.
- Wanneer reist u? Hierbij is het van belang aan welke weersomstandigheden uw tent blootgesteld zal zijn.
- Hoe lang? Seizoenstenten moeten belastbaarder zijn dan tenten voor korte trips.
- Reist u alleen of met uw gezin? Het hangt ervan af hoe groot je tent minimaal moet zijn.
- Aan welk voertuig moet de tent passen? Caravan, camper of hefbed caravan?
Wij ondersteunen u graag met onze ervaring bij het kiezen van de juiste tent. Als u al een bestellingsaanvraag wilt starten, kunt u dat zonder aarzelen doen. Voordat we aan de slag gaan, spreken we je in ieder geval nog een keer. U kunt er dus absoluut zeker van zijn dat u de juiste beslissing neemt.
Belüftung
Richtiges Lüften ist das A und O im Zelt. Wir haben in jedem Modell ausreichend Möglichkeiten, die bei jedem Wetter für ein angenehmes Klima sorgen.