Spring naar hoofd-inhoud

Favorit III

VRIJSTAANDE DEELTENT VOOR CARAVANS

U gaat met uw reistent op vakantie en uw vaste tent blijft op haar plaats staan. U hoeft ze dus niet opnieuw op te bouwen en gebruikt tijdens de reis een lichte tent of luifel. Deze tent is vrijstaand en wordt via een eenvoudige, maar tegelijk stabiele verbinding aan de caravan bevestigd.
De afbeelding toont Vrijstaande voortent, 32x1,5 mm. Stalen frame

Voor caravans met een hoogte van 235-250 cm.

Afmetingen achterwand:
max. tenthoogte achter ca. 255 cm; uitneembare achterwand ca. 235 cm; breedte van de resterende hoeken en middendeel bij uitgenomen achterwand ca. 30 cm.

Materiaal:
volledig uit polyesterweefsel dat aan beide kanten voorzien is van een kunststofcoating, afwasbaar en rotbestendig.

Voorwand:
4-delig, alle delen zijn onderling verwisselbaar; oprolbare ingangsdeur; 1 panorama-raam-plus-segment, raam kan met rits geopend worden en het gaas daarachter gesloten worden. Raamflappen met rits afsluitbaar, segmenten kunnen tot veranda opengeklapt worden, verticale tunnelzomen met klittenbandsluiting (90 cm) en horizontale holle zomen met klittenbandsluiting (60 cm) ter bevestiging van extra stokken aan de tentdoek.

Zijwanden:
onderling verwisselbaar, zijdelings oprolbare ingangsdeur; gordijnen voor de zijwand worden meegeleverd; topventilatie, afsluitbaar; grote ventilatieramen, ramen met transparante folie- en stofflappen, beide met rits afsluitbaar; verticale tunnelzomen met klittenbandsluiting (90 cm) en horizontale tunnelzomen met klittenbandsluiting (60 cm) ter bevestiging van extra stokken aan de tentdoek.

Achterwand:
2-delig, afzonderlijk uitneembaar, horizontale tunnelzoom op ca. 120 cm hoogte ter versterking van de wand als de tent vrij en zonder caravan staat. Sluis met kabel en lussen, diepte ca. 50 cm; bevestiging gebeurt via een in de rail van de caravan ingetrokken strook met ogen, die met het tentdoek verbonden wordt.

Dak:
voordak met stokken versterkt; tunnelzoom voor voordakstokken.

Opties:
schuimrubberstroken, die met een rits bevestigd worden en verplaatst kunnen worden. Extra stokken om uw tent ook bij slecht weer te beveiligen.

Frame:
32 x 1,5 mm stalen stokken, voordak met stokken en afstandstukken versterkt.

Algemene uitrusting:
rondom mogelijkheden voor stormafspanning, dubbele slikrand, afgedekte ritssluitingen (ook aan de raamflappen), dubbele gordijnrail, individuele bodemafspanning via rails en afspanladders.

Aanbevelingen:
wij raden ons stormpakket aan als beveiliging tegen extreme weersomstandigheden. Als optie bij te bestellen. Met het stokkenpakket ‘Stabilo’ verbindt u voordak- en hoofdstokken stevig met elkaar. Een plus voor de stabiliteit van uw tent op winderige dagen. Als optie bij te bestellen.

PDF Download

 

Frameschetsen

Standaarduitvoering
Aanbevolen extra stokken

  • tenthuid, stangen, gordijnen, spanmateriaal, 1 opbergzak
  • 2e opbergzak voor stangen inbegrepen
  • voordakstangen

dach04

Ingenaaide holle zomen in de petluifel: voor het exact geleiden van de spanstokken van de petluifel. Luifelspanstokken (optie) versterken en stabiliseren de petluifel.

vorderwand16

 

Raamflappen met ritssluiting: de doorzichtige vensters worden afgesloten door een ondoorzichtige raamflap van textiel. Beschermt de vensterfolies tegen UV-straling.

 

vorderwand17

 

Robuuste ritssluitingen verbinden de afzonderlijke tentdelen en sluiten ramen en deuren af. Wij maken uitsluitend gebruik van kwaliteitsritssluitingen van gerenommeerde fabrikanten, om de werking van de sluiting zo lang mogelijk te kunnen garanderen.

 

vorderwand18

Dubbele windhoek: is een compenserende aansluitdriehoek om de schuine zijwand van de voortent te kunnen laten aansluiten met een aerodynamische vorm van de caravan. Het vergroot de pasvorm van de tent. De rechter zijwand van de tent behoudt zo zijn orginele schuinte, die nodig is voor een erker uitbreiding. De dubbele windhoek en zijwand beschikken beide over een eigen pees, zodat u kunt beslissen bij het opzetten van de tent.

 

vorderwand12

 

Ingenaaide holle zomen in de petluifel: voor het exact geleiden van de spanstokken van de petluifel. Luifelspanstokken (optie) versterken en stabiliseren de petluifel.

 

seitenwaende11

 

Zijwandgordijnen: zorgen voor een gezellige woonsfeer

 

seitenwaende22

 

Gordijnen in de zijwand: beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

 

seitenwaende14

 

Schuimrubberstrook: met de schuimrubberstrook en een speciaal gebogen aandrukstok kan de tent winddichter worden opgebouwd.

 

seitenwaende15

Permanente gevelontluchting: de hoge ventilatie in de zijwanden is een nood-, be- en ontluchting. Ze bevordert de uitwisseling van lucht. Indien nodig ook afsluitbaar.

seitenwaende16

 

Permanente gevelontluchting: de hoge ventilatie in de zijwanden is een nood-, be- en ontluchting. Ze bevordert de uitwisseling van lucht. Indien nodig ook afsluitbaar.

 

seitenwaende25

seitenwaende25

Dubbele raamfl appen met ritssluiting in de zijwanden: het gaas kan worden afgesloten door een fl ap met transparant folie, het volledige raam door een dichte raamfl ap van doek. Dit beschermt de raamfolie.

 

ausstattung02

 

Dubbele gordijnrails: voor het snel ophangen van de gordijnen

 

ausstattung06

 

Dubbele slikranden: dekt de afspanning af. Buiten loopt het water weg, binnen wordt de bodem afgedicht.

 

ausstattung14

abgedeckte Reißverschlüsse

 

ausstattung16

Afgedekte ritssluitingen: bedekken de ritssluitingen van de vensterflappen en ingangen. Beschermt de ritssluitingen tegen vuil, vocht en UV-licht. Verlengt de levensduur en verbetert de werking.

 

ausstattung23

ausstattung23

Robuuste ritssluitingen: verbinden de afzonderlijke tentdelen en sluiten ramen en deuren af. Wij maken uitsluitend gebruik van waliteitsritssluitingen van gerenommeerde fabrikanten, om de werking van de sluiting zo lang mogelijk te kunnen garanderen.

 

ausstattung26

ausstattung26

Tentkoord-spanning: de individuele, traploos positioneerbare spanning van het afspanrubber vereenvoudigt de opbouw van de tent dankzij vrij te kiezen spanpunten van het afspanrubber. Praktisch bij stenen in de grond en voor het opnemen van geschikte bevestigingsmogelijkheden aan het afspanrubber.

 

ausstattung08

 

Stabiele, ingenaaide stormstukken: voor optimale krachtenverdeling en voor de zekerheid. Bijzonder effectief in combinatie met een erachter geplaatste verandastok of een stormstok.

 

ausstattung09

Voorbereiding voor het aanbrengen van de stormband: via de vast ingenaaide steekgesp of bij tenten met een stormdak (geen petluifel) via de punt van de stok

 

Maat B x D in cm Gewicht in kg Prijs in € Speciale prijs in €  
1440 x 250125,04.020,00 -
2480 x 250126,04.090,00 -
3520 x 250127,04.180,00 -
4560 x 250130,04.265,00 -

Stormstokken pakket: Voor vakanties aan zee of in de bergen raden we aan ons stormstokken pakket te gebruiken. Door gebruik te maken van de extra palen krijgen de tentwanden meer aansluiting op de tentstokken. Samen met een behoorlijke grondspanning is de tent bovendien gestabiliseerd tegen wind en weer. Materiaal: Tentstokken gemaakt van gegalvaniseerde stalen buis 25/22 mm Ø  met eind-, verbindings- en hoekklemmen voor een ongecompliceerde en stabiele installatie.

Paket Stabilo: Dachstange und Vordachgestänge sind direkt miteinander verbunden. Das Vordachgestänge wird hierbei besonders unterstützt. Das bietet an windigen Standorten mehr Sicherheit.

Product Prijs in € Speciale prijs in €  
Pakket stormstokken A Maat 1160,00 -
Pakket stormstokken B Maat 2-4195,00 -
Pakket ´Stabilo´- Voordakversteviging (1 paar)160,00 -
binnenhemel Prijs in € Speciale prijs in €  
Binnenhimmel maat 1630,00 -
Binnenhimmel maat 2630,00 -
Binnenhimmel maat 3630,00 -
Binnenhimmel maat 4630,00 -
wijziging van de diepte Prijs in € Speciale prijs in €  
Verandering in diepte 251 - 260 cm270,00 -
Verandering in diepte 261 - 280 cm370,00 -
Verandering in diepte 281 - 300 cm505,00 -
aanbevolen speciale uitrusting Prijs in € Speciale prijs in €  
Wijziging van de tentbreedte volgens uw wensen (tot maximaal 600 cm)505,00 -
Binnenhimmel B 440 - 560 cm, T 251 – 300 cm630,00 -
Binnenhimmel B 561 - 600 cm und T 250 - 300 cm795,00 -

Veiligheidsriem Plus en XL: Voor meer stabiliteit! De gesp is vooraf uitgerust voor alle complete en gedeeltelijke voortenten. De spanning vindt plaats via een stabiele spanningsveer, die de spanning van de riem regelt, een ijzeren pen geeft de nodige ondersteuning.

 

Stokspanner: Eenvoudige bediening en een perfecte spanning kunnen met deze helper worden bereikt. De haakklemmen aan de buis en het vergrendelingsmechanisme maken het gemakkelijker om de stang met de gewenste druk vast te klemmen.

Product Prijs in € Speciale prijs in €  
Schuimrubberstroken (1 paar)145,00 -
Stormband Plus (1 paar)48,00 -
Stormband XL (1 paar)55,00 -
Framespanner40,00 -
Wil je een tent bestellen?
VOLGENDE STAPPEN:
  • We nemen contact met je op.
    Zo zorgen we ervoor dat u de beste en meest geschikte oplossing krijgt.
  • Uw bestelling wordt door ons samengesteld en verzonden.

Tip: Deeltenten worden in verschillende maten aangeboden. Let bij de keuze van uw deeltentmaat op de positie van de ingangsdeur, ramen en serviceluiken van uw caravan. De verticale afdichting van de voortent aan de caravan speelt een centrale rol met betrekking tot de wind- en weersbeschutting. Deeltenten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en kunnen naast in het midden ingetrokken ook rechts en links ingetrokken worden.

Tip: dwt rust tal van tentmodellen uit met oprolbare en spanbare raamflappen als weer- en privacybescherming in de zijwanden. Het belangrijkste voordeel van deze type constructie is de mogelijkheid om zelfs bij onzekere weersomstandigheden dwarsventilatie te creëren.

Informatie over het materiaal

Stofstalen van onze tenten kunt u gratis laten opsturen. Klik eenvoudig op de knop "Stofstalen bestellen" en vul vervolgens het formulier in.

Stofstalen bestellen