Spring naar hoofd-inhoud

Voordat de tent wordt gekocht

Tips van ons voor j

Vooraleer u de voorkeur geeft aan een voortent moet u eerst over uw kampeergewoonten nadenken. Want daaruit vloeien ook de eisen voort die aan uw voortent gesteld worden. Daarom moet u voor het begin van de planning de twee belangrijkste vragen beantwoorden:


Eerder reis- of jaarkampeerder?

Ten eerste moet u zichzelf de vraag stellen voor welk doel u graag een tent wilt. Want elke vorm van kamperen, of het nu gaat om reiscamping, seizoenscamping of all-seasoncamping, stelt weer andere eisen aan uw uitrusting en dus aan uw voortent. Via de standtijd en het verblijf op een en dezelfde plek bepalen wij de campingmethode.

Reiscamping

Met reiscamping bedoelen we korte vakantieverblijven/een korte standtijd van enkele dagen tot weken op een en dezelfde plaats. U wilt en zult de tent vaker afbreken. U dient op uw reizen altijd rekening te houden met het gewicht van uw tent.

Seizoenscamping

Seizoenscamping associëren wij met een standtijd vanaf de lente tot de herfst, voornamelijk op één plek. De tent moet tegen slechter weer kunnen. Stevige materialen en stabiele frames zijn daarom net zo belangrijk als een functionele uitrusting die comfort en veiligheid verbetert.

All-seasoncamping

Met all-seasoncamping bedoelen we gebruik van uw voortent op 365 dagen per jaar. Voor het materiaal noch voor het frame en de uitvoering mag u compromissen sluiten als u het hele jaar door plezier van uw voortent wilt hebben.


Hoe en waar staat uw tent?

Wat is de plaats van de toekomstigelocatie van uw nieuwe tent? Bomen, met name bomen die hars afscheiden, vereisen speciale, geschikte materialen met het oog op onderhoud en duurzaamheid. Ook begroeiing vlak bij de staplek in de vorm van heggen of bomen, met inbegrip van vogelpoep, hebben invloed op het materiaal. De wisselwerking van zout water in verbinding met uv-straling heeft eveneens een uiterst agressief effect op het materiaal.


Op vakantie in uitgesproken winderige regio’s?

Uw tent moet zo weinig mogelijk aan de wind worden blootgesteld. Let bij de keuze van de voortent zeker op de dakvorm. Hoe minder dakoversteek, hoe meer uw tent bestand is tegen de wind.

Welke kampeervorm u ook kiest, let bij het opbouwen van uw tent steeds op een goede en degelijke bodemafspanning!

Framevarianten

Houd er rekening mee dat de stabiliteit van een voortent bereikt wordt door deze correct strak te spannen en vast te zetten. Afhankelijk van het te verwachten weer kunt u met extra tentstokken eveneens de stabiliteit van de tent verhogen. Zo raden wij u ons stormframe-pakket aan om de tent vast te zetten tegen extreem weer.

Voor ons bestaat een voortent altijd uit twee componenten: het tentdoek en het tentframe. Met het frame kunt u uw tent voor het gewenste gebruiksdoel bijvoorbeeld optimaliseren met betrekking tot gewicht, stabiliteit of corrosiebescherming.

De basisuitrusting heeft bij ons al een frame waarmee u probleemloos aan uw vakantie kunt beginnen. Als u echter rondreizend kampeerder bent, zou een aluminium frame vanwege het gewicht een goed alternatief kunnen zijn. Voor seizoenskampeerders op een staplaats met veel wind zou een stevig stalen of aluminium frame wellicht een betere optie zijn.

Wij produceren onze frames in een eigen tentframefabriek en bieden uw frame-opties aan in staal en aluminium, die wij in verschillende afmetingen maken. Daarbij letten wij niet alleen op de diameter van de stangen, maar ook op de wanddikte. Bij elk tentmodel raden wij met het oog op het gebruiksdoel bijbehorende alternatieven aan.

De basisstabiliteit bereikt u via het frame. Maar net zo belangrijk is het juiste en strakke spannen en vastzetten van het tentdoek. Verdere horizontale (o.a. nokstokken, de stokken die het dak ondersteunen, verandastokken) en verticale extra stokken (o.a. stormstokken) ondersteunen u erbij het gewenste doel te bereiken. U voorkomt het indrukken van de tentwanden of het inzakken van het tentdak bij weer en wind en ook dat zich water op het dak verzamelt.

Staal: een sterke prestatie

Het galvanisch verzinkte, stalen buisframe biedt optimale veiligheid en is verkrijgbaar in de volgende dikten:

voor normale weersomstandigheden

  • diameter 25 x 1 mm
  • diameter 28 x 1 mm

voor extreme weersomstandigheden

  • diameter 32 x 1,5 mm

Aluminium: het lichte alternatief

Het ideale alternatieve frame voor reiskampeerders. Het gemakkelijk op te bouwen frame, is verkrijgbaar in de volgende dikten:

voor normale weersomstandigheden

  • diameter 28 x 1 mm

voor extreme weersomstandigheden

  • diameter 32 x 1,5 mm

Hoe vind ik de juiste maat?

De omloopmaat is bij het aanschaffen van een tent een centraal onderwerp, want de juiste afmeting beslist grotendeels de pasvorm van uw nieuwe tent aan de caravan. Bij volledig ingetrokken voortenten hebben we het over omloopmaat, bij gedeeltelijk ingetrokken voortenten over gedeeltelijke intrekmaat. Wij meten de originele voertuigen altijd in hun serieuitvoering af fabriek. Aan de hand van een aantal detailmaten geven wij u bij elke ons bekende caravan een aanbeveling voor de omloopmaat.

Online calculator

Gebruik onze online-formaatcalculator. Dankzij onze goede contacten met de fabrikanten weet u zeker dat u hier altijd up-to-date bent.

Bij de dealer

Na de dimensionering, praat met een dwt-dealer en laat uw gegevens controleren.

 

Telefoon / e-mail

Servicelijn 030/ 8080509. Noem het merk van uw caravan of camper en wij sturen u de lijst met de maatadviezen. Of e-mail naar nederland@dwt-zelte.de!


Materiaal

Ook het materiaal is beslissend en net zo afhankelijk van de reisbestemming en uw kampeergewoonten. Hier vindt u een overzicht van alle dwt-materialen!

Produktvergleich

Mit unserem Produktvergleich können Sie verschiedene Zelte der Kategorien Ganzzelte oder Teilzelte anhand ihrer Eigenschaften und Merkmale direkt miteinander vergleichen.

Zum Produktvergleich

Stofstalen

Voor iedereen die ons niet ter plaatse kan bezoeken, bieden we nu een heel speciale service aan. Voor een groot aantal verschillende tenten kunt u eenvoudig online gratis stofstalen aanvragen.

Naar de stofstalen

Grootteconfigurator

Weet u niet welke maat tent u nodig heeft voor uw voertuig? Met onze maatconfigurator bepaal je snel de perfecte tentmaat.

Naar het maatoverzicht