Spring naar hoofd-inhoud

Op het gebied van tenten maken we onderscheid tussen vrijstaande en ingeschoven tenten.

Ongeacht welk model uw kampeermiddel ook nodig heeft is het altijd belangrijk om de aangegeven aanbouwhoogte en of de hoogte van de bovenkant van de deur te controleren.

 


Vrijstaande tenten

Vrijstaande tenten kunnen voor het voertuig geplaatst worden. U beschikt niet over een vaste verbinding aan het voertuig. Alle vrijstaande tenten beschikken over een zogenaamde afsluitbare zij of achterwand. De overgang van tent naar het voertuig vindt plaats aan de zijde met het geopende wanddeel. Vrijstaande tenten zijn voorzien van een verbindingssluis die verbonden wordt met het voertuig.

De verbindingssluis dient als weersbestendige overgang en als compensatie-element om verschillende voertuighoogtes of afstanden tussen tent en voertuig te compenseren. Omdat de verbindingssluis afhankelijk is van de situatie op de ondergrond en het voertuig kan het altijd andere dieptes en hoogtes hebben. Hierdoor wordt de ruimte tussen de sluis en het voertuig niet mee genomen in de basisoppervlakte van de
Dwt modellen. Houd er altijd rekening mee dat de verbindingssluis niet als beschutte ruimte beschouwt kan worden.

De verbindingssluis dient alleen als een verbinding van textiel tussen de tent en het voertuig. En niet als afdichting tegen weersinvloeden. Welke mogelijkheden wij aanbieden om de aansluiting aan uw voertuig te optimaliseren kan je terug vinden. Hier treft u uitgebreide mogelijkheden aan.

Als u op pad wil of weg moet om boodschappen te gaan doen met uw voertuig, maakt u eenvoudig de verbindingssluis los. Dankzij de afsluitbare achterwand is uw tent mooi afgesloten. De vrijstaande tent kan eventueel dienen als opslagplaats voor je kampeeruitrusting. En laat anderen medekampeerders zien dat uw kampeerplek bezet is.


Ingeschoven tenten

Wanneer de voortent middels een peesverbinding aan het dak van het voertuig verbonden wordt praten we over ingeschoven tenten. Het intrekken van de peesverbinding kan middels een peesprofi el aan uw voertuig of aan de peesprofi el van uw cassetteluifel.

De dwt tenten zijn geschikt voor beide soorten installatie, aangezien ze standaard zijn uitgerust met twee verschillende diktes pees. Met deze tentconstructie vormen deze tenten een vaste verbinding met uw kampeerauto. Als je het voertuig van de tent wil scheiden moet de tent meestal worden afgebroken. Bij het kiezen van de juiste ingeschoven tent moet eerst de montage hoogte (bevestigingshoogte) van de tent worden vastgesteld.

U bepaalt de juiste hoogte door uw voortuig op een vlakke ondergrond te plaatsen en van de grond naar de peesrails te meten of u meet bij montage aan de cassette luifel van grond tot de onderkant van uw luifelkast.

 

Productfilter

Met de productfilter vind je met een paar klikken de juiste Dwt-tent voor je vakantie. Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek.