Spring naar hoofd-inhoud

Op de verbinding komt het aan.

Bevestiging van een vrijstaande tent:

Bij de vrijstaande tenten voor camperbussen en gedeeltelijk of volledig geïntegreerde campers wordt de verbindingssluis van de modellen Globus Plus, Patron Air High en Luna Air op het voertuigdak
geplaatst of met scheerlijnen over het voertuig dak heen in de grond afgespannen.

De ogen van de verbindingssluis zijn voor het bevestigen van de standaard meegeleverde scheerlijnen. Deze kunt u verbinden aan een eventuele imperiaal of andere dakconstructies. De aan de verbindingssluis verticale genaaide wangen span je onder het voertuig. Hiermee bereikt u een beschermde aansluiting tussen de tent en het voertuig.

Voor het monteren van een tent op de camper bieden wij verschillende bevestigingsmogelijkheden aan. Bepaal de best mogelijke variant, rekening houdend met de voertuig specifi eke omstandigheden.

Sandaard zijn alle tenten (behalve de Parton Air High, Luna Air en Globus Plus) voorzien van een sluisverbindingsstang incl. klemmen. Hierdoor wordt een bevestiging aan de regengoot mogelijk gemaakt.

Als uw camper een luifel heeft , kunt u de in de verbindinssluis gestoken stang eenvoudig over de luifelkast trekken en fi xeren met scheerlijnen. Overal waar er een vlakke oppervlakte boven de schuifdeur zit kan de verbindingssluis verbonden worden middels de sluisverbindingsstang en klapzuigbevestiging.

Als uw camper over een dakrail of een dakdrager beschikt kunt u de verbindingssluis met ingestoken sluisverbindingsstang middels klittenband eenvoudig aan de rail of drager van het voertuig bevestigen (niet bij de Globus Plus).

Mocht je het voertuig middels een pees aan de vrijstaande tent willen verbinden, dan kan je gebruik maken van een koordadapterset (optie). Hiermee vul je het gedeelte tussen het voertuig en de verbindingssluis op. De koppeling tussen de verbindingssluis en een koordadapterset wordt gemaakt middels een kunststof koppelprofi el. Een koordadapterset bestaat uit een dubbele pees waarvan u er een door het peesprofi el van het voertuig trekt en een aan de tent verbind middels een kunststof koppelprofi el.

De bevestigingsmethode van de optionele magnetische adapterset is vergelijkbaar met die van de koordadapterset. Plaats de magneetstrip in plaats van de koordadapterset middels een kunststof koppelprofi el aan de vrijstaande tent en leg de magneetstrip op het vlakke gedeelte van het voertuig dak. Houd er echter rekening mee dat een voertuig dak met een gladde en stalen oppervlakte een vereiste is voor een optimale aansluiting.


Befestigung eingezogenes Mobilzelt:

Wenn Ihre Markise an der Seitenwand Ihres Reisemobils montiert ist, dann liegen die Seitenwände des Zeltes nicht an der Fahrzeugwand an. Diesen Abstand schließen Sie, indem Sie die optional angebotenen Luftpolster Air-In über die vorhandenen Klett-/Flauschbänder anbringen.

Achten Sie bitte darauf, dass das Luftpolster Air-In nicht komplett mit Luft gefüllt ist. Somit bleibt das Luftpolster flexibel und dichtet verlässlich Unebenheiten an der Fahrzeugwand besser ab.

Ebenso müssen die gegen die Fahrzeugwand drückenden Luftschläuche um die Tiefe des Markisenkastens verlängert werden. Greifen Sie dafür zu den optional angebotenen Distanzkissen. Diese werden als Set angeboten.