Spring naar hoofd-inhoud

De verschillende constructies.

De meeste tenten zijn ontworpen voor korte periodes op één plek. Regelmatige montage en demontage staat centraal. Klanten willen daarom dat hun tenten snel kunnen worden opgezet.

 


Luchttenten

Opblaasbare tenten, zogenaamde Air-in-Modellen zijn vandaag de dag de trend. Het gebruiksgemak van een luchtpomp en de lage luchtdruk zorgen voor voldoende stabiliteit van de tent en bieden de kampeerders het gewenste comfort. Dwt produceert deze tenten voornamelijk met een meerkamersysteem. Er worden meerdere ventielen gebruikt om de stevig bevestigde luchtslangen te vullen. Het meerkamersysteem vergemakkelijkt de montage en vermindert het gewicht en verpakkingsvolume. Dwt ziet ook een aanzienlijk voordeel in het geval er later service nodig is.

Dwt biedt geen luchttenten aan voor alle voertuighoogtes. Dwt beperkt ook de diepte van de tent, anders moeten de afmetingen en de luchtdruk worden verhoogd en aangepast. Dit heeft nadelige invloed op het comfort, tentconstructie, gewicht en verpakkingsvolume van een tent.

 


Tent met tentstokken

Het alternatief voor luchttenten zijn tenten waarvan de draagconstructie bestaat uit fl exibele glasfiber stokken of bij hogere montagehoogtes worden voorzien van aluminium buizen om de vereiste stabiliteit te garanderen. De duurzame glasfi ber stokken zijn voorzien van een kunststof coating die het verouderingsproces remmen en voorkomt dat deze bij een eventuele breuk barst.

Welke constructie u ook kiest, elke tent moet worden op- en afgespannen worden zodat weer en wind de stabiliteit van de tent niet in gevaar brengen.

Alle tenten (behalve Globus Plus) bieden al standaard de mogelijkheid om extra stormafspanning te plaatsen. De stormafspanning ondersteunt de vloerverbanden en dienen voor een optimale krachtverdeling en veilige stand van de tent.

 

Gebruik onze filter

Met de productfilter vind je met een paar klikken de juiste Dwt-tent voor je vakantie. Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek.