Spring naar hoofd-inhoud

De dwt-tentproductie

Midden in de Oberlausitz dwt-Zelte GmbH gevestigd

Midden in de Oberlausitz, in het Oost-Saksische Niesky, is dwt-Zelte GmbH gevestigd. Op een bedrijfsoppervlak van 10.000 m² worden dwt-voortenten ontwikkeld, geconstrueerd en geproduceerd.
Met in totaal 70 medewerkers geldt deze onderneming als voorbeeldig opleidingsbedrijf in de branche waar uitsluitend wordt gewerkt met geschoold personeel. Onze Duitse standplaats biedt ons – en u als klant – tal van voordelen:

betrouwbaarheid – we houden ons aan afspraken en servicebeloften.

Flexibiliteit – we kunnen onze productie op korte termijn omschakelen.

individualiteit – wij kunnen uw individuele wensen realiseren.

kwaliteit – wij hebben directe toegang tot het kwaliteitsbeheer.

arbeidsplaatsen – wij creëren en garanderen arbeidsplaatsen.

 


Van tekentafel tot kampeerterrein

Ontwikkeling / constructie

Onze ontwerpen ontstaan traditioneel aan de tekentafel. Dan worden de onderdelen ingegeven in een CAD-systeem dat de exacte patroondelen berekent en optimaal op de stofbanen plaatst.

Op maat snijden van materiaal- en patroondelen

Een computergestuurde cutter snijdt de afzonderlijke elementen exact op maat – met onderdruk, zodat absoluut zuivere sneden ontstaan. Al naar gelang het materiaal snijdt de machine tot maar liefst 60 lagen in één snijcyclus.

Voorbereiding

De losse elementen voor elk model en elke maat worden voorzien van ogen, ritsen en ander toebehoren.

Naaiwerk/confectie

De medewerksters maken steeds complete componenten (zij- en voorwand) en beschikken zo allemaal over omvangrijke knowhow – onafhankelijk van de vraag of een standaardmodel of een speziale uitvoering moet worden vervaardigd.

Eindafwerking

De verschillende componenten worden samengevoegd – in vakkringen noemt men dat het “huwelijk”. Daarna volgt de eindcontrole. Tot slot wordt het voltooide product gecompleteerd met accessoires – bijv. gordijnen of afspanladders – al naargelang de leveringsomvang.

Kwaliteitscontrole

Per dag wordt 10 % van de tenten uit de lopende productie opgebouwd en gecontroleerd op pasnauwkeurigheid en productiedetails.

Tenten van dwt worden met de hand gemaakt. Zo garanderen wij onze medewerkers niet alleen afwisselend werk, maar verhogen wij ook hun verantwoordelijkheid en identificatie met het product. Met vakkundige competentie en uitgebreide knowhow draagt ons team er dagelijks aan bij, dat de naam dwt voor tentproducten van hoogste kwaliteit staat.

Wij vertrouwen onszelf nog altijd het meest.

Een voortent is meer dan alleen het tentdoek. Stokken en tentdoek vormen de gezamenlijke basis van elke voortent. Met de geïntegreerde stokkenproductie in Niesky kunnen wij nu ook stokken uit eigen hand aanbieden.

De voordelen voor de klant liggen voor de hand:

  • hoogste kwaliteitsborging dankzij het dwt-kwaliteitsmanagement,
  • kwaliteitskeurmerk "Made in Germany",
  • uitbreiding van het assortiment, bijv. door diverse klemmechanismen,
  • snellere vervulling van uw wensen,
  • sneller volgen van markttrends.

Kwaliteitstenten van dwt-Zelte

Omdat het je thuis onderweg is