Spring naar hoofd-inhoud

Wintercamping – Ein unvergessliches Erlebnis im Schnee



Steeds meer wintervakantiegangers zijn gefascineerd door midden in de sneeuw te overnachten. De bijzondere attractie: winterse rust, besneeuwde landschappen, minder kampeertoeristen dan in de zomer, elke dag opnieuw kunnen plannen. Bovendien zijn veel wintercampings al zeer comfortabel ingericht en scoren ze punten met voorzieningen als verwarmde skischoendepots en sauna's. Om optimaal van uw vakantie te kunnen genieten, moet u voor uw caravan, camper of kampeerbus een tent kopen die perfect is aangepast aan de weersomstandigheden. Want nergens anders hebben vakantiegangers zoveel bagage bij zich als op een wintervakantie - met alle ski-uitrusting, extra dekens en warme kleding zijn de ruimtelijke capaciteiten snel uitgeput. Na een dag in de sneeuw heb je ruimte nodig om je spullen te drogen. Daarnaast biedt een tent een welkome bescherming als sneeuwschuilplaats. Dit maakt het contrast tussen warme kampeeraccommodaties en ijzig winterweer veel draaglijker.

 


In de video ziet u hoe een voortent voor winterkamperen moet worden uitgerust, zodat u volop kunt genieten van uw vakantie. Het Cortina II-model zal u inspireren. Want de sneeuw glijdt gewoon van het soepel sluitende dak (zonder overhang).


 

Vakantie beleven met onze voortenten moet leuk zijn. Natuurlijk gaan ze langer mee dan we soms willen, maar dat is precies wat onze klanten overtuigt om te investeren in kwaliteit "made in Germany".

Claus Winneknecht / Directeur dwt

Das richtige Teilzelt für Ihr Wintercamping



Alle wintervoortenten zijn gedeeltelijke tenten, en terecht. Want een deeltent biedt minder ruimte voor sneeuw en dus een verminderde belasting van de stokken en het dak. Daarnaast zijn de daken schuiner dan bij een normale voortent, waardoor de sneeuw er gemakkelijk af kan glijden. Een ander bijzonder kenmerk van de wintertenten zijn de materialen. Ze bestaan ​​uit polyesterweefsel dat aan beide zijden is gecoat. Voordeel: Dit betekent dat er geen vocht in de tentwanden kan komen. Ze blijven soepel, breken niet, zijn volledig wasbaar en trotseren winterse weersomstandigheden. Bovendien maken de volgende details uw gedeeltelijke tent tot het perfecte accessoire voor winterkampeervakanties:

 

 • Twee ingangen die u afhankelijk van het weer kunt gebruiken. Winterstorm en sneeuw kunt u dus gewoon buiten laten door gewoon de beschutte ingang te gebruiken.
 • Het staldeur-effect zorgt voor een goede dwarsventilatie om condensatie te voorkomen.
 • Alle ritsen zijn bedekt met PVC-beschermd materiaal, zodat ook hier geen vocht kan binnendringen.
 • dwt wintertenten hebben geen overstek. Hierdoor glijdt de sneeuw er gemakkelijk af.
 • Optioneel kunt u uw wintertent uitrusten met een binnenhemel om condensvorming in het interieur tot een minimum te beperken.
 • Een aangenaaide PVC-schuimkussen, in combinatie met een speciale aandrukstang, zorgt voor een betere afdichting.

Gebruik a.u.b. geen lichte zomertent, deze neemt namelijk vocht op. Bij vriestemperaturen buiten kunnen de tentwanden bevriezen, broos worden en breken. Ook krijgen we vaak de vraag of onze air-in tenten geschikt zijn voor de winter. Ons duidelijke antwoord: nee. Lagen sneeuw die zijn ontdooid en weer bevriezen kunnen vlijmscherp zijn en daar kunnen luchttenten niet tegen. Ze zijn ontworpen als lichtgewicht reistenten, niet voor vakanties in de sneeuw.


EXTRA TIP VOOR WINTERSTORMEN:

Bij alle deel- en wintertenten de beide buitenste nokstokbevestigingen met een tentoog stevig aan het voertuig vastschroeven, zodat de breedte van het tentdak ook bij stormachtig weer strak blijft staan.


 


STORMBAND PLUS:

 • De stormbandadapter is bij alle voor- en deeltenten geïntegreerd. . 
 • Het afspannen gaat middels een flexibele stormband die voorzien is van een veer. Middels een sterke stalen haring wordt de stomband gefixeerd.. 

 

Zo maken jaarkampeerders hun jaartent geschikt voor winterkamperen.



De volgende winter komt altijd sneller dan je denkt. Om ook het koude seizoen onbezorgd op de camping door te brengen, raden wij u aan uw tent voor te bereiden op het winterkamperen:

 

 • Gebruik nok- en dakstokken met een diameter van minimaal 25 mm.
 • Span je tent aan om waterzakken in het dak te voorkomen.
 • Voeg extra stokken toe om uw tent extra te stabiliseren om de spanningen van natte sneeuw, wind en dooi te weerstaan.
 • Sluit uw wintertent af: dwt biedt speciale aandrukstangen en PVC-aandrukkussens. Deze zorgen voor een optimale aansluiting op uw caravan.
 • Vergeet niet om regelmatig te ventileren om condensatie te voorkomen.
 • Gebruik luchtdichte grondzeilen of grondzeilen om condensatie te voorkomen.

Extra tips voor winterkamperen

 

 •  

  Is je verwarming in orde? Heb je genoeg gasflessen bij je om te wisselen? Controleer beide voordat u op vakantie gaat.

 •  

  Vergeet niet een bezem met telescopisch handvat mee te nemen om regelmatig sneeuw en ijs van het dak van uw voortent te verwijderen

 •  

  Een opvouwbare sneeuwschep hoort ook in je bagage om de weg naar de voortent vrij te maken.

 •  

  Breng thermische matten mee voor de vloer, muren en ramen. Dan kan de kou je niet deren.

 •  

  Houten pallets helpen u om uw caravan of camper weer in beweging te krijgen: als het ontdooit en de grond zachter wordt.

 •  

  Denk aan vorstbestendige stroomkabels.

 • Leg uw stroomkabel van uw voertuig naar het stopcontact niet over hoofdwegen! Anders kan het voorkomen dat u door de verrekendienst wordt afgesloten van de stroomvoorziening.

Cortina II

voor caravans, 6 verschillende voortentmaten

Naar de tent

Globus Plus

Maat 1 voor campers tot 275 cm

Naar de tent


Het model Cortina AP is speciaal ontworpen voor caravans met een hefbed.


 

Reinigung und Pflege

Für uns bei dwt sind Langlebigkeit und Qualität eines Zeltes essentiell. Nur wenige Handgriffe zur Pflege Ihres Zeltes ermöglichen, dass Sie noch viele Jahre nach dem Kauf Freude an Ihrem dwt-Zelt haben.

Zu Reinigung und Pflege

Online advies

Individueel advies staat bij dwt altijd centraal. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat u zich niet alleen voelt met het uitgebreide assortiment.

Voor advies

Belüftung

Richtiges Lüften ist das A und O im Zelt. Wir haben in jedem Modell ausreichend Möglichkeiten, die bei jedem Wetter für ein angenehmes Klima sorgen.

Zur Belüftung