Spring naar hoofd-inhoud

MONTAGE- EN ONDERHOUDSINSTRUCTIES

HOE U UW VOORTENT OP DE JUISTE MANIER BOUWT

We vroegen steeds rond op campings, bij onze retailpartners en op beurzen: wat zijn de ideale instructies zodat vakantiegangers hun tent veilig en professioneel kunnen opzetten? Duidelijke, beknopte en zo betekenisvolle beelden als mogelijk. We hebben veel zorg besteed aan het maken van instructies volgens deze wensen, sommige als video's. Als je je instructies niet bij je hebt op vakantie, vind je ze hier op onze website.

Voordat u met uw tent op reis gaat, is het essentieel dat u een proefopstelling uitvoert en de tijd neemt om kennis te maken met de techniek en accessoires. Dit bespaart u kostbare tijd op uw vakantiebestemming.


Het juiste gereedschap

  • Schroevendraaier voor het bevestigen van de wandhaken aan de caravan

  • Vuller voor de boorgaten van de wandhaken

  • Rubber hamer voor de haringen en grondspijkers

  • Schuurpapier voor het glad maken van de profielen

  • Borstel voor het reinigen van de profielen

  • Trapje/kruk voor gemakkelijk intrekken/opspannen van het dak

  • Klein assortiment gereedschap (tang enz.)

  • Rolmaat of duimstok


HIER STAAT UW TENT GOED!

Ideaal is een vlakke ondergrond, vrij van stenen en scherpe voorwerpen. Vermijd harsende en bloeiende bomen om schade aan het tentdoek te voorkomen. Richt de ingang van weer en wind af en bescherm uw tent met een onderzeil tegen vervuiling op vochtige ondergrond.

 


Algemene informatie

  1. Controleer of de leveringsomvang compleet is. Gebruik hiervoor de bijgevoegde inhoudsopgave uit het logboek.
  2. De montagehandleiding kan van toepassing zijn op verschillende tentmodellen. Daarom kunnen de afbeeldingen in de instructies afwijken van uw tent.
  3. Leg een zeildoek onder de tent om vervuiling en beschadiging van de tenthuid te voorkomen.
  4. Neem de tijd om af te spannen. Alleen met een goed afgespannen kun je schade aan de tent door weer en wind verminderen en of voorkomen. Gebruik hiervoor alle bevestigingspunten en scheerlijnen.
  5. Controleer regelmatig de Afspanning! Temperatuurverschillen en vochtigheid hebben invloed op het krimpen en rekken van de stof. Dit kan ertoe leiden dat de tentverankering losraakt of verankering / touwen scheuren! Let er bij het openen en sluiten van de voertuigdeuren op dat scherpe randen de tenthuid niet bekneld raken en beschadigen.
  6. De leveringsomvang van de Air-In tenten omvat een speciale dubbelslagpomp en een overdrukventiel dat slechts een bepaalde hoeveelheid lucht doorlaat. Zorg ervoor dat het overdrukventiel op de pomp is aangesloten. Gebruik alleen de meegeleverde luchtpomp en geen elektrische apparaten zonder overdrukventiel. Anders kan de slang ontpoffen! Controleer regelmatig de luchtdruk in de slangen. De hoeveelheid lucht in de slangen kan veranderen met veranderende weersomstandigheden.
  7. De meegeleverde accessoires zijn bedoeld voor normale weersomstandigheden. Zware regen, storm, hagel of sneeuw vereisen extra verankeringsmateriaal, zoals lijnen voor stormverankering, haringen en haringen voor vaste grondverankering.
  8. Rol raamkleppen en deuren altijd naar binnen. Dit betekent dat er zich geen water in de rollen kan verzamelen.

Opbouwaanwijzing


PROBEREN IS BETER ALS STUDEREN!

Probeer het opzetten van uw tent uit voor u ermee op reis gaat, zodat u zich vertrouwd kunt maken met de techniek en de onderdelen.

 

LUIFELS EN ZONNEDAKEN

Lees de instructies voordat u begint met bouwen! Zorg ervoor dat u een proefopstelling doet voordat u met uw tent reist, en neem de tijd om kennis te maken met de technologie en accessoires. Hiervoor pakt u de tenthuid, stangen en accessoires uit en controleert u of de leveringsomvang compleet is. Gebruik alstublieft ook het bijgevoegde overzicht van de inhoud van het logboek.
 

ALGEMENE INFORMATIE

Algemene montage-instructies luifels // PDF
Algemene montagehandleiding erker voor caravanzonwering // PDF
Algemene montage-instructies volledige en gescheiden luifels en zonnedaken // PDF
Montagehandleiding binnenhemel // PDF
Behulp dak spangereedschap // PDF
 

MONTAGE-INSTRUCTIES

Curve // PDF
Focus // PDF
Shadow Modul // Video


MONTAGE-INSTRUCTIES PAVILJOENS

Luxus Pur // Video
Relax Air // Video

 

 

DEELTENTEN

Lees de montage-instructies aandachtig en controleer de accessoires op volledigheid. Hier is uw tent goed: ideaal is een vlak terrein, vrij van stenen en scherpe voorwerpen. Vermijd harsachtige of bloeiende bomen - de tenthuid kan worden beschadigd. Richt de tentingang naar de kant die van het weer af is en bescherm uw tent op een vochtige ondergrond met een zeildoek tegen bevuiling.
 

ALGEMENE INFORMATIE

Air-In-Tenten // PDF
Algemene montage-instructies Volledige en gescheiden luifels en zonnedaken // PDF
Algemene montage-instructies voor deeltenten // PDF
Montagehandleiding binnenhemel // PDF
 

MONTAGEHANDLEIDING

Fortuna Air // PDF NL / PDF FR
Bora Air Video // PDF
Favorit III // PDF
Fortuna // PDF
Gala + Gala Plus // PDF
Garda Air // Video // PDF
Junior // PDF
Junior Air //  Video // PDF
Lounge // PDF
Mars Alu // PDF

BUS- EN MOBIELE TENTEN

Lees deze handleiding volledig door voor installatie en controleer de accessoires op volledigheid. Neem de tijd voor de vloerversteviging. Alleen met een goede bevestiging kunt u schade aan de tent door wind en weer verminderen. Gebruik alle bevestigingspunten en scheerlijnen. Controleer regelmatig de grondspanning! Temperatuurverschillen en vochtigheid beïnvloeden de krimp en uitrekking van de stof. Dit kan leiden tot een loskomen van de tentverbanden of scheuren van spanners / lijnen! Zorg er bij het openen en sluiten van de deuren van het voertuig voor dat scherpe voorwerpen de huid van de tent niet samendrukken en beschadigen.
 

ALGEMENE INFORMATIE

Vrijstaande caravanzonweringen, campers, bussen en steile wandtenten // PDF
Montagemogelijkheden voor voertuigen met een dakrand of goothoogte van 180 - 220 cm // PDF
Montagemogelijkheden voor voertuigen met een dakrandhoogte van 210 - 300 cm // PDF
Montagehandleiding binnenhemel // PDF
Air-In-Tenten // PDF

MONTAGE-INSTRUCTIES

Fortuna Air // PDF NL / PDF FR
Bora Air High // PDF // Video
Bregenz II //  PDF
Cubus // PDF
Fjord 25 // PDF 
Fjord 30 // PDF
Fjord II // PDF
Globus Plus // PDF
Isola + Isola Air // PDF // Video
Luna Air // PDF // Video
Maxum + Sonnendach // PDF (Zelt) // PDF (Sonnendach)
Pegasus III // PDF
Picco // PDF
Rapid Air II // PDF // Video
Rodeo // PDF
Sprint II // PDF
Pegasus Air // Video

AIR-IN TENTEN

Deze gids is geldig voor verschillende modellen van de Air-In-serie. Illustraties kunnen daarom afwijken van uw tent. De levering van de Air-In-tenten omvat een speciale pomp met dubbele slag. Samen met de pomp wordt een overdrukventiel meegeleverd, dat ervoor zorgt dat slechts een bepaalde hoeveelheid lucht wordt gevuld. Zorg ervoor dat de overdrukklep op de pomp is aangesloten. Gebruik alleen de meegeleverde luchtpomp en geen elektrische units zonder overdrukventiel. Anders bestaat het risico dat de slang barst! Controleer de luchtdruk van slangen regelmatig. De hoeveelheid lucht in de slangen kan veranderen bij veranderende weersomstandigheden.
 

ALGEMENE INFORMATIE

Montagehandleiding binnenhemel // PDF


MONTAGE-INSTRUCTIES

Air-In Tenten // PDF

OUTDOOR TENTEN

Lees de montage-instructies aandachtig en controleer de accessoires op volledigheid. Vraag uw dealer, hij zal u adviseren! De meegeleverde accessoires zijn ontworpen voor normale weersomstandigheden. Tijdens stormen, zware regen, hagel of sneeuw zijn extra palen en ander steunmateriaal nuttig. Daarnaast heeft u voor sommige vloeren speciaal bevestigingsmateriaal nodig zoals. Speciale pinnen, aardingspennen of linnen.
 

MONTAGE-INSTRUCTIES

Bonanza // PDF
Bonanza Plus // PDF
Camper + Camper II // PDF
Flexi // PDF
Finca // PDF
Gobi Plus // PDF
Gobi Vario // PDF
Haciendda // PDF
Hiker // PDF
Leader // PDF
Nova // PDF
Villa // PDF

MONTAGE-INSTRUCTIES PAVILJOENS

Luxus Pur // Video
Relax Air // Video

 

Uitvoering

Montagehandleiding binnenhemel // PDF

Shadow Modul // Video
Algemene montagehandleiding erker voor caravanzonwering // PDF

Temperatuurschommelingen: Temperatuurschommelingen, natuurlijke dampen van de bodem kunnen condensatie veroorzaken en afdruipen van de binnenzijde van de tent. Deze eigenschap moet niet worden verward met lekkage en kan worden geminimaliseerd door goede ventilatie of een luchtdichte bodembedekker. Het kan gebeuren dat in vochtig verpakte tenten de stoffen op elkaar afwrijven. Het is belangrijk om alleen gedroogde tenten in droge ruimtes te bewaren tot het volgende gebruik. Voor opslag raden we aan om de arm apart van de tenthuid op te bergen.


VOORZORGSMAATREGELEN TEGEN BRAND

Volg deze regels om veilig te kamperen: Plaats geen kookgerei of open armaturen in de buurt van muren, dak of gordijnen, stof is ontvlambaar. Let op de veiligheidsvoorwaarden voor deze apparaten. Laat kinderen nooit in de buurt van aangedreven apparaten spelen. Maak de doorgangen vrij voor de vluchtroute. Informeer naar de faciliteiten en regelingen voor brand op het terrein, neem contact op met de groundskeeper of de administratie.

 


ULTRAVIOLETTE STRALING

Ultraviolette straling vernietigt alle moderne tentdoek afhankelijk van lengte en intensiteit. In zuidelijke landen is UV-straling intenser dan in noordelijke regio's. Polyester stoffen zijn duurzamer in vergelijking met nylon, maar ze kunnen de natuur niet eindeloos trotseren. Vermijd langdurig en intens zonlicht op je tent. dwt tents biedt geen garantie of garantie voor schade door UV-straling.

 


Terug naar huis

Bewaar je tent alleen op een droge plaats en scheid de stokken van de tenthuid. Dan heb je er lang plezier van. Meer informatie over correct onderhoud vindt u hier.

 


Materialien

Scheurweerstand, waterdrukbestendigheid, licht- en weerechtheid spelen bij het ontwerpen en ontwikkelen van dwt-tenten een centrale rol.

Materialien

Reinigung und Pflege

Für uns bei dwt sind Langlebigkeit und Qualität eines Zeltes essentiell. Nur wenige Handgriffe zur Pflege Ihres Zeltes ermöglichen, dass Sie noch viele Jahre nach dem Kauf Freude an Ihrem dwt-Zelt haben.

Zu Reinigung und Pflege

Belüftung

Richtiges Lüften ist das A und O im Zelt. Wir haben in jedem Modell ausreichend Möglichkeiten, die bei jedem Wetter für ein angenehmes Klima sorgen.

Zur Belüftung