Spring naar hoofd-inhoud

Feiten, feiten, feiten.

Als professionele tentenfabrikant besteden wij bijzondere aandacht aan dit complexe vraagstuk. Voor ons krijgt dit onderwerp beduidend meer inhoud dan alleen de keuze van tentdoek die vaak door de kampeerder wordt aangesproken en gedefi nieerd door de waterkolom. Om Dwt-tenten te doen overtuigen, vragen we alle partners die bij het productieproces betrokken zijn om het continue ontwikkelingsproces vooruit te helpen. De waterkolom is slechts één parameter, maar niet het enige belangrijke. Alle materialen die in een tent worden gebruikt, moeten geschikt zijn voor buitengebruik en natuurlijk voor ons minimaal voldoen aan de specifi caties en normen. Materialen en kleine onderdelen die in onze tenten worden verwerkt, zijn waterafstotend. Met deze afwerking is het waterinsijpelende eff ect uitgesloten. Bij het vervaardigen van de tenten letten wij op de manier van naaien. Alle naden worden in een speciale volgorde genaaid zodat u een optimale afwatering heeft . Omdat de tanden van de ritsen niet waterdicht zijn worden er bij de ritssluitingen overlappingen gebruikt om het water af te voeren. Grotere afdekkingen zijn voorzien van klittenband om de bescherming van de ritsssluiting te garanderen. Als er synthetische garen worden gebruikt wordt de naad aan de gecoate zijde geseald (getapte naden!). En ondanks de hoogwaardige techniek kunnen wij bij complexe naden niet uitsluiten dat er vocht door de naad naar binnen komt. Er zijn geen waterdichte tenten. Toch doen wij er alles aan om zo dicht als mogelijk bij uw wens te komen, dat is tenslotte ons doel!

 


Condensatie

Op weg naar een aangenaam tentklimaat is ventilatie het belangrijkste aspect. Warmere lucht heeft meer gebonden vochtigheid dan koudere lucht. Door de tent goed te ventileren wordt er koele lucht naar de binnenkant van de tent gevoerd. Vochtigheid condenseert wanneer er warme lucht met koude lucht of koude voorwerpen in aanraking komt. Bij de tenten zijn overwegend de delen van het dak, de zijwanden of het frame kritische punten voor Koude- of warmtebruggen. Om de condensatie te verminderen of geheel uit te sluiten is het belangrijk om de temperatuur verschillen zin min als mogelijk te houden. Daarom zorgen wij er bij het ontwerpen van onze tentmodellen altijd voor dat de tent goed geventileerd kan worden. Aangezien de condensatie van luchtvochtigheid een fysische basisregel volgt, is dit niet uit te sluiten, maar u kunt hier als kampeerder wel invloed op uitoefenen met de beschreven maatregelen.


Stabiliteit

Onze tenten gaan wind en weer niet uit de weg. Met voldoende afspanpunten en voorzorgsmaatregelen kunnen de tenten worden voorbereid op het te verwachten weer op de vakantielocatie. Span de tentzorgvuldig uit en strak af aan de grond zodat de tent zo min mogelijk oppervlakte aan de wind biedt. De wind moet over de zijwanden van de tent kunnen glijden. Dit omvat ook het sluiten van alle ramen en deuropeningen. Een dakoverstek (luifel) biedt het voordeel dat een tentopening beschermd is tegen regen, maar tegelijkertijd het risico met zich mee neemt dat de wind op de luifel de stabiliteit beïnvloedt. Verschillende vakantieregio’s hebben speciale haringen nodig. Wij helpen u graag verder.