Spring naar hoofd-inhoud

Globus Plus: een betrouwbare metgezel voor winterkamperen

Jaartent voor campers; houdt vocht en kou weg van het voertuig

Baunatal. Veel camperliefhebbers kijken uit naar de winter en de vakantie die daarbij hoort. Met de deeltent Globus Plus heeft dwt de juiste voortent voor onvervalst vakantieplezier in de sneeuw, die tijdens het winterkamperen meerdere belangrijke functies vervult. “Enerzijds dient de wintertent om de ingang van het voertuig te beschermen tegen weer en wind. Hierdoor blijft vocht en kou buiten”, zegt Claus Winneknecht, eigenaar en directeur van dwt tenten. "Aan de andere kant biedt de luifel ruimte voor wintersportuitrusting en andere dingen die je niet in de camper wilt opbergen."

 

Belangrijke eigenschappen van de Globus Plus zijn het aflopende schuine dak zonder overstek, zodat sneeuw ongehinderd kan wegglijden, evenals de verticale wanden voor een optimale benutting van de ruimte. Dwt gebruikt voor dak en wanden hoogwaardig, dubbelzijdig gecoat polyesterweefsel. Het materiaal is weerbestendig en volledig afwasbaar, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. De raamfolie absorbeert 90 procent van de UV-straling en beschermt zo ook tegen sterke winterzon.

 

Hoe beter de tent is afgesloten, hoe belangrijker de dwarsventilatie

 

De Globus Plus heeft in elke zijwand een toegangsdeur. Dit betekent dat je de tent betreedt met de van de wind afgekeerde zijde. Verdere uitrustingskenmerken zijn de afgedekte ritsen en aandrukkussens voor een perfecte afdichting van de tent op het voertuig. Als u absoluut zeker wilt zijn, kunt u ook de haakse aandrukstangen voor afdichting bestellen, die als accessoire verkrijgbaar zijn. Belangrijk: Kampeerders dienen voor een goede ventilatie te zorgen, anders kan er condensatie ontstaan ​​op het tentdak en de wanden. Omdat de gebruikte materialen absoluut waterdicht en niet ademend zijn. “Dit is belangrijk omdat er anders vocht in het weefsel kan komen, dat zou bevriezen als het bevriest. Hierdoor kan het materiaal breken als bijvoorbeeld de tent wordt opgevouwen”, legt Claus Winneknecht uit. “We raden dan ook alle kampeerders af om voor het winterkamperen air-in tenten te gebruiken. We hebben ze ontworpen als lichtgewicht reistenten en de gebruikte materialen zijn niet ontworpen voor ladingen van ijs en sneeuw."

 

De Globus Plus is verkrijgbaar in drie maten, maar door het gebruikte materiaal is alleen maat 1 geschikt als wintertent. De prijs is 845 euro.

De dwt-adviespagina over winterkamperen biedt aanvullende waardevolle tips en informatie die een vakantie in de sneeuw tot een unieke ervaring maken.