Spring naar hoofd-inhoud

Cortina II: de ideale metgezel voor winterkamperen

Jaartent voor caravans; Ruim, praktisch, stabiel

Baunatal. Veel kampeerders kijken uit naar de winter en de vakantie die daarbij hoort. Voor onbezorgd vakantieplezier in de sneeuw heeft dwt-tenten met de deeltent Cortina II de juiste tent, die tijdens het winterkamperen meerdere belangrijke functies vervult. “Enerzijds dient de wintertent om de ingang van de caravan te beschermen tegen weer en wind. Hierdoor blijft vocht en kou buiten”, zegt Claus Winneknecht, eigenaar en directeur van dwt tenten. "Aan de andere kant biedt de luifel ruimte voor wintersportuitrusting en andere dingen die je niet in de caravan wilt opbergen."

Belangrijke kenmerken van het Cortina II-model zijn het aflopende schuine dak zonder overstek, zodat sneeuw ongehinderd kan wegglijden, en de verticale wanden voor een optimale benutting van de ruimte. Ook voor dak en wanden gebruikt Dwt hoogwaardig, dubbelzijdig gecoat polyesterweefsel. Het materiaal is weerbestendig, geverfd en volledig afwasbaar, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. De raamfolie absorbeert 90 procent van de UV-straling en beschermt zo ook tegen sterke winterzon.

Cortina II maat 1 AP PLUS - De perfecte keuze voor caravans met hefbed

Caravans met hefbed winnen al jaren aan aandacht en populariteit. Het hefbed vereist een hogere constructie van de caravan, wat ernstige gevolgen heeft voor de pasvorm van de voortenten. Ook voor deze eisen heeft dwt het juiste model. De Cortina II Gr. 1 AP PLUS in de kleur grijs is speciaal ontworpen voor hefbed caravans.

 

Hoe beter de tent is afgesloten, hoe belangrijker de dwarsventilatie

De Cortina II heeft in elke zijwand een toegangsdeur. Dit betekent dat de kampeerder altijd de tent betreedt met de van de wind afgekeerde zijde. Verdere uitrustingskenmerken zijn de afgedekte ritsen en aandrukussens voor een perfecte afdichting van de tent op de caravan. Als u absoluut zeker wilt zijn, kunt u ook de haakse aandrukstangen voor afdichting bestellen, die als accessoire verkrijgbaar zijn. Belangrijk: Kampeerders dienen voor een goede ventilatie te zorgen, anders kan er condensatie ontstaan ​​op het tentdak en de wanden. Omdat de gebruikte materialen absoluut waterdicht en niet ademend zijn. “Dit is belangrijk omdat er anders vocht in het weefsel kan komen, dat zou bevriezen als het bevriest. Hierdoor kan het materiaal breken als bijvoorbeeld de tent wordt opgevouwen”, legt Claus Winneknecht uit. “We raden dan ook alle kampeerders af om voor het winterkamperen air-in tenten te gebruiken. We hebben ze ontworpen als lichtgewicht reistenten en de gebruikte materialen zijn niet ontworpen voor ladingen van ijs en sneeuw."

De Cortina II is verkrijgbaar in blauw en grijs; Kampeerders kunnen kiezen uit zes maten - afhankelijk van de benodigde ruimte of de grootte van de caravan. De prijzen voor de Cortina II beginnen bij 475 euro.

De dwt-adviespagina over winterkamperen biedt aanvullende waardevolle tips en informatie die een vakantie in de sneeuw tot een unieke ervaring maken.